Yapımı son derece kolay ve pratik olan avokadolu dip sosu, film izlemeden önce yiyeceğiniz cipslerin yanına hazırlayabileceğiniz gibi beş çayına gelen sevdiklerinizin çıtır yufkalarını bandırabilmeleri içinde hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER
- 2 adet büyük boy olgun avokado
- 2 dal taze soğan
- 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
NASIL YAPILIR?
Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Olgunlaşmış olan avokadoları keskin bir bıçak yardımıyla kesip iki eşit parçaya ayırın. Orta kısmında yer alan çekirdeğini bıçağı yatay olarak saplayıp kolayca çıkartın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla avokadonun yumuşak kısımlarını bir salata kasesinin içerisine çıkartın. Kalan kabuk kısmını çöpe atabilirsiniz. Bir çatal ya da mutfak robotu yardımıyla ezerek püre haline getirdiğiniz avokadoları taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, süzme yoğurt, doğranmış taze soğan, taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzuyla karıştırarak sos haline getirin. Servis kaselerine aldığınız dip sosu; fırında ısıtılmış lavaş/yufka parçaları, cips ya da kızarmış tost ekmekleriyle birlikte sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.