Yüzyıllardır insan sağlığının dostu olan ürünlerden birisi olan kiraz sapı çayı, başta C vitamini olmak üzere E vitamini ve K vitamini barındırır. Yeterli miktarda potasyum, magnezyum, lif ve antioksidan içeren bitki melatonin ve serotonin gibi biyoritmi düzenleyen antioksidanlara da sahiptir. Sayısız faydaya sahip olan kiraz sapı çayının nasıl yapıldığı ve faydalarının neler olduğunu öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Kiraz sapı çayı nedir, nasıl hazırlanır? Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir?
Kiraz sapı çayı faydaları nelerdir?
Tam bir sağlık deposu olan kiraz sapı çayının bilinen faydaları şu şekilde:
Vücuttaki toksinleri atar
Kanı temizler
Kalp ve damar sağlığını korur
İltihapları kurutur
Böbrek taşının atılmasına yardımcı olur
Bağırsakları düzenler
Kabızlığa iyi gelir
Romatizma tedavisine iyi gelir
Antioksidan özelliği bulunuyor
Doğal sakinleştirici
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Selülitleri yok ediyor
Ağrı kesici ve kas gevşetici özelliği vardır.
Kiraz sapı çayı nasıl hazırlanır?
Bitki çayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, suyun kireçsiz ve klorsuz olmasıdır. Gerekli suyu hazırladıktan sonra ilk olarak kaynamış suyun içerisine
bir tutam kiraz sapı atıp beş dakika daha kaynatın. Altını kapatıp bir süre dinlenmesine müsaade edin. Daha sonra süzerek içebilirsiniz. Aç karnına ve gece tüketilmesi gereken durumlarda ihtiyaca göre ve uzman önerileriyle kullanılması tavsiye ediliyor.