Artvin yöresine ait en sevilen çorbalardan olan püşürük çorbası, yapanın da yiyenin de zevk aldığı çorbalardan. Siz de evinizde püşürük çorbası içmek istiyorsanız muhakkak denemelisiniz.
PÜŞÜRÜK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
-Aldığı kadar su
-500 gram un
-2 baş soğan
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Bir miktar kızartma yağı
-Tuz
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı kuru nane
Nasıl yapılır?
-Geniş bir kaseye serilen unun üstüne elle su serpilerek küçük hamurlar hazırlanması sağlanır.
-Unu ekleyerek oluşan hamurlar birbirinden ayrılır. Bir süre kuruması için beklenen küçük hamurlar, halka şeklinde doğranmış soğanla beraber kızartılır.
-Kızartılan hamurlar tencereye alınıp yarım saat kadar suda haşlanması sağlanır.
-Bu sırada katı yağda kızdırılan pul biber, kuru nane ve tuz eklenerek kaynayan çorbanın üstüne dökülür.
-Çorba dinlendikten sonra servis edilir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.