Artrit Nedir? Artrit Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Artrit nedir? Birkaç gruba ayrılan Artritin tedavileri nelerdir? Artrit belirtileri nelerdir? Artrit hakkında merak edilneleri sizin için bir araya getirdik…

25.02.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-10:55) Artrit Nedir? Artrit Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Vücut tarafından üretilen ve eklemlerde meydana gelen iltihaplanma durumuna Artrit denir. Ayak bileği, diz, el bileği vb. eklemlerin iltihaplanması ile birlikte şişme ve sertleşmeye neden olan hastalıklar ve eklemlerde ağrı gibi durumların meydana gelmesine neden olabilir.

ARTRİT BELİRTİLERİ NELERDİR VE ARTRİT NASIL TEDAVİ EDİLİR

Artrit 6 gruba ayrılır. Bunlar; Romatizmal artrit, Travmatik artrit, Osteoartrit (Eklem Artriti),  Bakteriyel artrit, imyasal veya hormonal düzen bozukluğundan kaynaklanan artrit ve Gut artritdir.

Romatizmal Artrit; Romatizmanın insan vücudunda en sevdiği yerler eklem bölgeleridir. Halk arasında İltihaplı Romatizma olarak da bilinen ve aynı zamanda çok sık rastlanan sistemik bağ dokusu hastalığıdır. Akapuntur en etkili tedavi yöntemidir.

Travmatik Artrit; Alınmış olan bir darbe sonucu eklemler zarar görebilir. Buna bğlı olarak da ortaya travma çıkması ile birlikte eklemlerde ağrı, şişme ve fonksiyonunu yitirmesiyle kendisini belli edebilir. Eklemin aldığı yara sonucu Travmatik Artrit ortaya çıkar.

Osteoartrit (Eklem Artriti); Eklemlerin zarar görmesi ile birlikte aşınma ve yıpranmadan dolayı kireçlenme meydana gelebilir. Kesin bir tedavisi yoktur bu nedenle ağrılar en aza indirgenmeye çalışılır. Ağrı kesicilerin yanı sıra fizik tedavi de önemlidir. Diz, kalça ve bileklerde yani vücut ağırlığını taşıyan bölgelerde olan kireçlenmelerde ise kişinin kilo vermesi zorunludur.

Bakteriyel Artrit; Gonokok, streptokok, stafilokok gibi eklem çevresinde oluşan bakteriler sonucunda meydana gelen bir enfeksiyondur. Enfeksiyonun ciddiyetine göre cerrahi bir tedavi gerekebilir. Antibiyotik tedavisi durumun daha da kötüleşmemesi için kullanılabilir. Bazı durumlarda hastalıklı eklemin çevresinde bulunan zarlar enfeksiyon nedeni ile zarar görebilir ve bundan dolayı eklemin hareketsiz kalması mümkündür.

Gut Artriti; Vücuttaki ürik asidin atılmasında bir sorun varsa veya fazla üretiliyorsa vücutta birikmesiyle kandaki ölçüsü artar. Eklemlerde biriken ürik asit iltihaplanmaya neden olur.  Kesin bir tedavisi olmaması ile birlikte ara ara ortaya çıkar. Yüksek tansiyon, şişmanlık ve şeker hastalığı gibi hastalıklar gutun oluşmasında etkili bir durumdur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal