Arnavut Tatlısı Kaymaçina Nasıl Yapılır? Kaymaçina Tatlısı Tarifi

Boşnak mutfağının en sevilen tatlısı olan kaymaçina tatlısını ülkemizde de seven çok... Kaymaçina tatlısını evde denemek isteyenler için, yapımı biraz zahmetli de olsa tarifini sizler için paylaştık.

28.06.2019-13:46 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-14:12)

Boşnakların Kaymaçina adını verdikleri bu tatlı, geleneksel haliyle sadece üç malzemeden yapılıyor: Süt, şeker ve yumurta. Vanilya özütü ise dördüncü malzemesidir. Kaymaçinanın içinde yumurta miktarı fazla görünebilir fakat hem pişirme hem de uzun bekletme süresi yumurtanın öteki malzemelerle özleşmesini ve kokusunun hissedilmemesini sağlıyor. Peki kaymaçina evde nasıl yapılır?

KAYMAÇİNA TATLISI TARİFİ:  

MALZEMELER 

5 adet yumurta
250 gram toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya 

YAPILIŞI

Yumurtaları bir kasenin içine kırın ve yumurtalar köpürene dek iyice çırpın. 

Ardından şekeri ilave ederek şekerler tamamen eriyinceye  kadar çırpmaya devam edin. 

Malzemelerin iyice çırpıldığından emin olup sonra süt ve vanilyayı katarak karıştırın. 

Oluşan karışımı orta büyüklükte bir borcamın içine dökün. 

Tatlıyı 180 derecede yaklaşık bir buçuk saat üzeri kızarana dek pişirin. 

Pişme işlemi bitince bir gece buzdolabında bekletin. 

Püf Noktası: Tatlının yapım aşamasında en çok dikkat edilmesi gereken şey, sütün içinde şekerin iyice erimesidir. Bununla birlikte tatlının konulacağı borcam en fazla 2 parmak derinliğinde olması gerekir. Tatlıyı istediğiniz meyve marmelatı ya da jölesiyle renklendirebilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal