Arnavut ciğerini dışarıda yemek yerine evde yaparak lezzetinize lezzet katabilirsiniz. İşte, Arnavut ciğeri tarifi…
MALZEMELER
500 gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı un
2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
PATATES PÜRESİ İÇİN
1 kg patates
15 gr tereyağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
GARNİTÜR İÇİN
2 kırmızı soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
NASIL YAPILIR?
Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye koyup 1 litre su katıp haşlayın. Suyunu süzün. Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri katıp püre şeklinde ezin.
Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz biçiminde doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kasede harmanlayın.
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın ve yağını süzün. Servis tabağına ilk olarak patates püresini ardından da ciğeri yayın. Soğanlı garnitür ile sıcak şekilde servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.