Kolayca yapılan ve beş çayında da yiyebileceğiniz Arnavut böreği tarifi sizlerle.
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
400 g un
1 su bardağı su
1 yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Tuz
İÇ HARCI İÇİN
500 g pırasa
200 g lor
Tuz
Karabiber
ARALARI İÇİN
2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1.5 çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Malzemeler ile yumuşak bir hamur halien getirip, 15 dakika bekletin. Hamuru ilk olarak 2’ye ve iki parçayı da 8’er eşit bezeye bölün. Her bir bezeyi pasta tabağı boyutunda açın.
Açtığınız hamurların aralarını 1 çay bardağı tereyağı ve 1 çay bardağı zeytinyağı karışımı ile 8 parçanın aralarını yağlayın. Öteki 8 parçanın aralarını da yağlayıp yarım saat bekletin.
Pırasaları ufak ufak doğrayın, lor ile çırpın. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Yağlanmış tepsiye ilk olarak 8 katlı bölümü yayın, hamurun kenarlarını yükseltin. İç harcını, hamurun bütün yüzeyini kaplayacak biçimde yayarak üzerine çok az un serpin, sonra ikinci 8’li parçadan oluşan bölümü harcın üstüne koyun. Kenardaki hamurları iyice örterek üzerine kalan yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.