Armut salatası denince aklınıza meyveler gelmesin mevsim sebzeleri ile çok yakışacaktır. İşte, armutlu salata tarifi…
MALZEMELER
1 armut
5 yaprak göbek marul
2~3 yaprak beyaz lahana
5~6 dal fesleğen
4~5 dal nane
Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Sosu için
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı lime suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
NASIL YAPILIR?
Armudu yıkayın. Kabuklarını soymadan büyükçe doğrayın. Göbek marul, lahana, yeşillikleri ince doğrayın. Doğradığınız bütün malzemeyi geniş bir kaseye alıp güzelce harmanlayın. Kırılmış ceviz ve kuru üzümü ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli bütün malzemeyi ufak bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine döküp servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.