Gezegen üzerinde tehlikeli bir şekilde arı popülasyonunu azaltan faktörlerden nasıl uzak durmak gerekir? arılar geleceğimiz için neden önemlidir?
Bitkilerde pestisitlerin aşırı ve uygunsuz kullanımı, kontrol edilemeyen üreyen bazı parazitler, iklim değişikliği ve insan müdahalesi , gezegen üzerinde tehlikeli bir şekilde arı popülasyonunu azaltan faktörlerdir . bilim adamları, bu sorun devam ederse, insanlığın sonu anlamına gelebileceği sonucuna varmışlardır.
Küresel tozlaşmanın üçte birine bakıyorlar. arılar, dünyanın en önemli gıda mahsulü tozlayıcılarıdır. her gün yediğimiz yemeğin üçte birinin tozlaşmaya, esas olarak arılara ve ayrıca diğer böceklere, kuşlara ve yarasalara bağlı olduğu tahmin edilmektedir . birçok ulusal veya ithal meyve ve sebze, arılar tarafından tozlaşmaktadır. bunlara avokado, soya fasulyesi, susam, salatalık, narenciye, şeftali, kivi, kiraz, yaban mersini, kuşkonmaz, brokoli, kereviz, kabak ve kavun dahildir.
Diğer mahsullerin tozlanmasına yardımcı olurlar. tozlaşma sadece masamıza gelen yiyecekler için önemli değil, kahve ve pamuk gibi diğer ürünler için de hayati öneme sahiptir. arılar, sığırları beslemek için kullanılan yonca ve yonca gibi yem bitkilerini bile tozlarlar. arıların çalışması çok önemlidir, çünkü besin zinciri boyunca diğer birçok hayvana yiyecek sağlanmasına yardımcı olur .
Sağlıklı bir ekosistemin bir göstergesidir. arıların tozlaşması, çiçekli bitkilerin genetik çeşitliliğini korur . bu, arıların bulunduğu ekosistemde, insan manipülasyonuna gerek kalmadan işlerin doğal olarak işlediği anlamına gelir. tabii ki, bu sadece çiçek, meyve ve sebze üretimini desteklemekle kalmaz aynı zamanda türleri korur.
Onlar ekonomik bir güçtür. bir ürün doğrudan onlar tarafından tozlaşmasa bile, dolaylı olarak biyoçeşitliliğin olduğu bir ortamda olmasından yararlanır. meksika'da unam, tozlaşmanın üretim değerine 2 milyar dolardan fazla katkı sağladığını tahmin etti.
Gezegendeki en çalışkan yaratıklardan biridir. işçi arılar titiz bir toplum halinde düzenlenmiştir ve her onu kolonisinde oynadığı rolü ile öne çıkmaktadır.
Gezegeni güzelleştirmekle sorumludurlar. tozlaşma olmazsa çiçek olmazdı, bu yüzden arıların çalışması her bir renk, doku ve kokusuna yansıyor. bu böceklerin zorlu yolculuğu sayesinde yetiştiricilerin, parkların veya sadece kırsal alanların güzel manzaraları mümkündür.
Bal ürettikleri tek şey değildir. balmumu en saf ve en doğal maddedir. ayrıca arıların arı poleni, bal mead, propolis ve arı sütü yapımından sorumludurlar. bu ürünlerin her biri zahmetli ve zaman alıcı bir işlemin sonucudur.