Arife Günü Ne Zaman, Hangi İbadetler Yapılır?

Mübarek Ramazan'ın bitmesine sayılı günler kala Müslüman vatandaşlar arife günü için geri sayıma başladı. Peki, Arife Günü ne zaman? Hangi ibadetler yapılır?

11.05.2021-15:34 - (Son Güncelleme: 24.01.2022-14:42) Arife Günü Ne Zaman, Hangi İbadetler Yapılır?

Ramazan'ın son günlerine yaklaşılırken, Ramazan Bayramı için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Ramazan Ayı'nın bitmesine az bir süre kala, oruç tutan vatandaşlar son oruç gününün ne zaman olduğunu ve Ramazan Ayı'nın bitiş tarihini Arife Günü'nü araştırıyor.

NE ZAMAN?

11 Ayın Sultanı'na yavaş yavaş veda ediliyor. Bu süreçte vatandaşlar 2022 Arife Günü ve Ramazan Bayramı günlerinin hangi günler olacağını merak ediyorlar. İşte 2022 Arife ve Ramazan Bayramı günleri

Ramazan Başlangıcı - 2 Nisan 2022 Cumartesi

Ramazan Bayramı Arifesi- 1 Mayıs 2022 Pazar

Ramazan Bayramı 1. Gün- 2 Mayıs 2022 Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün- 3 Mayıs 2022 Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün- 4 Mayıs 2022 Çarşamba

HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Arife günü okunacak dualar Müslüman aleminin gündeminde son günlerde yer alıyor. İslam dini için önemli günler arasında yer alan Arife günü ibadetler ile birlikte geçiriliyor. Adım adım Arife gününe yaklaşırken ise yapılacak ibadetler büyük bir merak konusu olmuş durumda.

Hz. Muhammed (S.A.V.) bugün için "En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arife Günü yapılan duadır" şeklinde bir Hadis belirtmiştir. Arife günü dualar ile geçirilir. İslam dünyasında Arife günü oruç, dua ve namaz ile geçirilir.

Arife Günü okunacak dualar ve yapılabilecek ibadetler hakkında genel bilgileri bu haberimizden okuyabilirsiniz.

Arife Günü

OKUNACAK DUALAR

Arife gününün faziletine binaen Resulullah Sallallahü aleyhi ve Sellem buyurdular ki "Arife gününde oruç tutmak, geçmiş ve gelecekten birer senenin küçük günahına kefaret olur. Aşure günü orucu ise yalnız geçmiş olan bir senelik günaha kefaret olur." Arife bayramı ve geceleri mümkünse 1001 kere‘Estagfirullahe’l-azime be etubü ileyh’ İstigfar etmeli ve tesbih namazı kılmalıdır. Resulullah (S.A.V.) Arefe günü şu duada bulunurmuş: ‘Allahümmec’al fi kalbi Nuran ve fi besari nuran’ Allah’ım Kalbimi ve gözümü nurlandır. Allah’ım göğsüme genişlik ver ve işimi kolaylaştır. Her kim bu duayı okursa büyük mükâfata nail olur.

Arife günü İhlas Suresi'nin okunması gerektiği de ifadeler arasında yerini alır.

AREFE Mİ ARİFE Mİ?

Arapça kökenli olan Arife sözcüğü 'Arafa' fiilinden türetilerek kullanılmıştır. Arafa, bilmek, görmek ve sezmek anlamlarına karşılık gelmektedir. TDK'ya göre kelimenin doğru yazılışını Arefe mi Arife mi linkli haberimizden öğrenebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal