Bal arılarının kovanlarında topladıkları ve biriktirdikleri
çiçek polenlerine arı poleni denir. Arı poleninin kişi sağlığına büyük etkileri
vardır. Arı polenin faydaları nelerdir? Arı poleni nasıl tüketilir?
ARI POLENİNİN FAYDALARI NELERDİR?
- Arı poleni zengin bir beslenme profiline sahiptir. Arı
poleni, karbonhidratlar, proteinler, lipitler, yağ asitleri, mineraller, vitaminler, enzimler ve antioksidanlar dahil
olmak üzere 250' den fazla aktif madde içerir.
- Arı poleni, yüksek antioksidan içeriğiyle kişiyi serbest
radikallerden ve kronik hastalıklardan korur.
- Arı poleni, yüksek kan lipitleri ve kolestrol gibi kalp
hastalığına neden olabilecek hastalıkların riskini azaltır.
- Arı poleni karaciğer fonksiyonunu artırarak karaciğeri
toksik maddelerden korur.
- Arı poleni iltihaplanmayı önler.
- Arı poleni, kişinin bağışıklığını güçlendirerek hastalıklar
karşı koruyucu bir kalkan oluşturur.
- Arı poleni, vücutta meydana gelen yaraları iyileştirme
özelliğine sahiptir.
- Arı poleni, prostat, kolon ve lösemik kanserlerinde tümör
büyümesini engeller.
- Arı poleni çeşitli menopoz semptomlarını hafifletir.
ARI POLENİ NASIL TÜKETİLİR?
- 1 tatlı kaşığı kuru veya taze poleni 1 bardak süt karıştırarak
tüketebilirsiniz.
- 1 tatlı kaşığı kuru veya taze poleni kahvaltıda, ara
öğünlerde granola, yulaf ezmesi gibi tahıllar ile tüketebilirsiniz.
- 1 tatlı kaşığı kuru veya taze poleni kahvaltıdan önce veya
sonra bal ile karıştırıp, ekmeğinize sürüp tüketebilirsiniz.
- Taze meyvelerle hazırlamış olduğunuz smoothie içine 1 tatlı
kaşığı taze ya da kuru polen karıştırıp afiyetle içebilirsiniz.
- Arı polenini, sütlaç ve muhallebi gibi tatlılar ile
karıştırarak lezzetli ve besleyici bir biçimde tüketebilirsiniz.