Patlıcan, yemeklerden salatalara pek çok yiyeceğe lezzet katan, potasyum, A, B1 ve C vitaminleri deposudur. Patlıcanla yapabileceğiniz bir diğer lezzet de patlıcan kroket. Peki nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.
PATLICAN KROKET TARİFİ
- 3 adet patlıcan
- 8 diş ezilmiş sarımsak
- 1/2 yeşil biber
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 1 bardak buğday veya mısır
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (30 g)
- 2 yemek kaşığı tuz (30 g)
- 1 çorba kaşığı kekik (15 g)
- Yarım bardak zeytinyağı (125 ml)
- 1 adet rendelenmiş havuç
- Yarım bardak lahana (75 g)
HAZIRLANIŞI
- İlk önce, patlıcanları küçük küpler şeklinde kesin ve sonra yıkayın.
- Ardından, bir kızartma kabını birazcık yağla ısıtın ve soğan, sarımsak ve biberi atarak kızartın.
- Sonra 3 tane patlıcanı ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya dek karıştırın. Altını kısın ve soğuması için bekleyin.
- Biraz ılınınca sebzeleri güzelce ezin. Bunu yapmak için bir el blenderi kullanabilirsiniz.
- Malzemelerin kalanını katın ve yine karıştırın.
- Kroketlerinizi hazırlanan hamurla yuvarlayın.
- Son, kroketleri bir tavanın içinde altın-kahverengi olana dek kızartın, süzerek patlıcan kroketlerinizi ikram edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.