Son zamanlarda tüm dünyada popüler hale gelen zerdeçal, kendine has kokusu, lezzeti ve rengi ile olağanüstü mutfak ve tıbbi özelliklere sahiptir. Solunum sorunları, karaciğer hastalıkları, cilt problemleri, kas burkulmaları, kesikler, yaralar ve mide sorunları gibi çeşitli sağlık sorunları için güçlü bir doğal ilaç olarak yararlanılan zerdeçal ile hazırlanan bu karışım sindirim sistemini hızlandırır, kötü bakterileri ve virüsleri yok eder. İşte antibiyotikten bile daha etkili olan zerdeçal karışımı tarifi…
MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı organik toz zerdeçal
- 100 gram organik bal
NASIL HAZIRLANIR?
Malzemeleri cam bir kavanozun içerisinde iyice karıştırın. Grip ve soğuk algınlığı belirtileri varsa, her sabah kahvaltıdan ve akşam yemeğinden sonra bir yarım yemek kaşığı olmak üzere bu karışımdan yiyebilirsiniz. İkinci gün ve üçüncü gün de yine aynı şekilde tüketebilirsiniz. Karışımı içtiğiniz çay ve süte de ekleyebilirsiniz.
ZERDEÇAL SAĞLIĞIMIZ İÇİN NEDEN ÖNEMLİDİR?
Ayurvedik, Hint ve Çin tıbbında uzun bir süre kullanılmış olan zerdeçalın bu kadar güçlü olmasını sağlayan içeriğinde bulunan curcumin maddesidir. Curcumin, antioksidanlarla doludur, mikroplarla savaşır ve enflamasyonu azaltır. Curcumin'in hücre zarına pozitif etkisi vardır. 700 geni ve 160 fizyolojik sorunu iyileştirme yetisine sahiptir. Hücrelerin hayatta kalması ve DNA için oldukça faydalı bir baharattır.
Sağlık uzmanları, zerdeçalın kalp, karaciğer, akciğer, sinir sistemi ve metabolizma bozukluklarını tedavi etmede yardımcı olduğunu, Parkinson ve Alzheimer hastaları için de faydalarını kabul etmişlerdir.