Hasta olduğunuzda antibiyotik kullanmak istemediğiniz durumlarda, antibiyotik yerine geçen bazı gıdaları tüketebilirsiniz. Antibiyotik yerine geçen gıdaları sizler için hazırladık. İşte detaylar...
Ispanak
Antioksidan bakımından son derece zengindir, inflamatuar bileşenleri barındırır ve hücre hasarına karşı bizi korur.
Soğan
Soğan, ciddi bir balgam söktürücüdür. Solunum yollarını uyararak balgamdan temizler. Doğal antibiyotik kaynağı soğan, sadece gribin çaresi olmakla kalmaz. Güçlü bir antioksidandır ve kolon kanseri tedavisinde yardımcı olduğu saptanmıştır.
Zerdeçal
Doğal bir antiseptik kaynağıdır. Zerdeçal yüzyıllar önce çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır. Antibiyotik kaynağı olan zerdeçal, yaraların enfekte olmasını önler.
Bal ve Sarımsak Karışımı
Bal ve sarımsağın karışımı ise pek çok hastalığın iyileşmesinde oldukça etkili oluyor. Soğuk algınlığından yüksek tansiyona, iltihap, astım, yorgunluk halsizlik, kısırlık ve hatta kansere kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan karışım doğal bir ilaç görevi görüyor.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.