Antibiyotik etkisini gösteren bazı besinler vardır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, antibiyotik özelliği olan besini açıklıyor.
ANTİBİYOTİK YERİNE YENEBİLECEK YİYECEKLER
Özellikle sezon geçişlerinde hastalıklara yakalanmamak için bu besinleri mutfağınızdan uzaklaştırmayın. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, "Bağışıklık sistemi kişinin vücudunu hastalıklara karşı koruyan, zararlı mikropları fark edip yok etmeye çalışan bir sistemdir. Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle kuvvetlendirmek mümkün" olarak ifade ederken, kış aylarında yenmesi lazım olan doğal antibiyotikleri açıkladı. Özellikle çiğ yendiğinde barındırdığı sülfürlü bileşikler nedeniyle bağışıklık sistemini kuvvetlendiren, kansere karşı koruyan sarımsak hücre onarımını kolaylaştırıyor üstelik helikobakter pilori benzeri bazı bakterilerin çoğalmasını engelliyor.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.