Prof. Dr. Erdem Yeşilada, antibiyotik direncini önlemek adına yeşil çayın içilmesi gerektiğini öneriyor. İşte, haberin ayrıntıları…
ANTİBİYOTİK KULLANIRKEN YEŞİL ÇAY İÇİN!
Yeşilçayın mikroplara karşı silah olduğunu belirten Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Antibiyotik kullanırken şekersiz yeşilçay tüketilmesini tercih ediyoruz. Çünkü mikroorganizmalar, antibiyotik içeri girmesin diye koruma kalkanı meydana getiriyor. Buna 'antibiyotik direnci' olarak ifade edilir. Yeşilçayın içerisindeki bileşikler işte o savunma kalkanını parçalıyor. Haliyle antibiyotiğin etkisinin daha yüksek olması için abartmadan yeterli oranda yeşilçay içmek lazımdır. Tabi tüm bu bitki çayları kaliteli alanlarda üretilmelidir. Kaliteli büyük markaların poşet çaylarını kullanmak gerek" açıklamasını yaptı.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.