Antep fıstığı, kalp sağlığı, antioksidan, fotoğraflar galerimizde.
Antep fıstığı adından da anlaşılacağı gibi özellikle gaziantep'te yetiştirilir. sağlığımıza oldukça faydalı olan antep fıstığı yağlı ve ince kabuklu bir yemiştir. işte antep fıstığı tüketmek için nedenler...
1. düzenli olarak antep fıstığı tüketmek kalp fonksiyonlarını iyileştirir.
2. lif bakımından oldukça zengindir.
3. antep fıstığı, bitkisel protein bakımından yüksektir ve özellikle veganlar ve vejeteryanlar tarafından tüketilir.
4. antep fıstığındaki fenolik bileşikler, bazı yiyeceklerde bulunan antioksidanlara benzer. antioksidanlar kanser ve kalp hastalıklarının temel nedeni olan oksidatif stresi engeller.
5. antep fıstığı, yüksek miktarda demir, potasyum, fosfor, magnezyum ve b6 vitamini içerir.