Ankara tavasını daha önce hiç denediniz mi? Tadına doyamayacağınız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Ankara tava tarifi…
MALZEMELER
- 2 adet kemikli kuzu incik
- 1'er adet soğan ve domates
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yeteri kadar sıcak su, tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı arpa şehriye
NASIL YAPILIR?
Soğanları ince ince kıyıp yarım çay bardağı sıvıyağ ile birlikte düdüklü tencerede kavurun. Kuzu incik ilave edin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri küp küp doğrayın ve üzerine ekleyin. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve et yumuşayana kadar pişirin. Başka bir tencereye aldığınız tereyağı ve yarım çay bardağı sıvıyağda arpa şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Suyunu süzdüğünüz kuzu incikleri ve 3 su bardağı sıcak suyu katın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar (suyu az gelirse biraz daha sıcak su ekleyerek) pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve pilavın üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatın. 15 dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.