Başkentin Tarihinde Önemli Bir Köşe
Ankara Palas, özgün yapısıyla müzeye dönüştürüldükten sonra, 21 Şubat tarihinde ziyarete açıldı. Bu önemli mekanla ilgili yazılan "Başkentin Batı'ya Açılan Penceresi Ankara Palas" kitabının tanıtımı, Ankara Palas içerisinde gerçekleştirilen lansman toplantısıyla yapıldı.
Tanıtım Toplantısı
Toplantıya; Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız, Gazi Üniversitesi Rektörü Uğur Ünal, Sayıştay Başkanı Metin Yener ve diğer akademisyenler katılım sağladı. Rektör Ünal, kitabın yazım sürecine ve Ankara Palas'ın tarihine dair bilgiler verdi.
Bir Yapının Hikayesi
Ünal, konuşmasında, "Ankara Palas’ın inşa süreci ve önemine dair detayları paylaştı. Bu mekan, devlet konukevi, otel ve sosyal bir tesis olarak köklü bir geçmişe sahip. Başkentli büyükelçiler için bir ihtiyaç haline geldi" dedi. Ünal ayrıca, "Burası; Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın aktif olarak kullandığı, Batı kültürünün Ankaralı ile buluştuğu bir alan" ifadesinde bulundu.
Tarihi Anılar
Uğur Ünal, ayrıca Atatürk'ün kızı ile dans etme anının bu mekanda fotoğraflandığını belirterek, "Bu mekan, birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Atatürk’ün kızıyla dans etme fotoğrafı da burada çekildi" diye ekledi.
Restorasyon Süreci
Yasin Yıldız, Millî Saraylar’ın Ankara Palas’a sahip olmasının ardından başta işletme sorunları olmak üzere, çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını belirtti ve "Cumhurbaşkanımızın destekleriyle buranın bir müze olarak Ankara haritasında yer alması sağlandı. Restorasyon çalışmalarımız 4 yıl sürdü ve sonuç olarak çok nitelikli bir yapı ile karşı karşıyayız" dedi.
Bu kitap, Ankara Palas’ın tarihini belgeleyerek, hem geçmişe ışık tutuyor hem de bu önemli eserin kültürel mirasımıza katkısını vurguluyor.
Özgün yapısı korunarak müzeye dönüştürülen ve 21 Şubat'ta ziyarete açılan Ankara Palas'ın anlatıldığı "Başkentin Batı'ya Açılan Penceresi Ankara Palas" kitabının tanıtımı yapıldı. Ankara Palas'taki toplantıya Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız (sağda) ve Gazi Üniversitesi Rektörü Uğur Ünal (solda) katıldı.