Ankara, İstanbul, İzmir bayram namazı saatleri! Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı detayları

Ramazan Bayramına çok az bir zaman kaldı. Vatandaşlar, İnternet üzerinden namaz saatleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başlamış durumda. Bugün gün içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bayram namazı açıklamaları yapıldı. Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte herkesin merakla araştırma yapmış olduğu haberin cevabı sayfamızda yer almaktadır.

30.04.2022-03:19 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-03:19) Ankara, İstanbul, İzmir bayram namazı saatleri! Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı detayları

Ramazan Bayramına çok kısa bir zaman kaldı. Vatandaşlar, İnternet üzerinden namaz saatleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başlamış durumda. Bugün gün içerisinde Diyanet tarafından bayram namazı açıklamaları yapıldı. Uzun süreden beri kalabalık alanlarda bir araya gelmek, pandemi sebebiyle yasaktı. Ancak hastalığın azalması ve yasakların kalması ile birlikte vatandaşlar camide artık namaz kılabilecekler. 

Bayram öncesi bir çok vatandaşımız İnternet üzerinden bayram günü namaz saatlerini ve bayram namazı nasıl kılınır diye araştırmalar yapmaktadır. Her sene olduğu gibi bu bayramda vatandaşlar bayram namazını cemaat ile birlikte kılacaktır. Bu sene Müslüman vatandaşlarımız için bayram namazı ayrı bir heyecan vermektedir. Nedeni ise, ülkemizde yaşanan pandemi yasakların sebebi. Artık tedbirli davranarak eski yaşantımıza dönmemiz sayesinde, eski rutinlerimizi yaşayacağız.

Bayram namazı

Bayram namazı saatleri nasıl olacak?

İstanbul'da oturun vatandaşlarımız saat; 06:34 zamanında namazına başlamış olacak.

Ankara'da oturan vatandaşlarımız saat; 06:20 zamanında namazına başlayacak.

İzmir'de oturan vatandaşlarımız saat; 06:45 zamanında namazına başlamış olacak.

Bayram

Bayram namazı nasıl kılınır?

Pandemi nedeniyle 1 kaç yıldan beri namazları mesafeli ve dışarıda kılanlar oluyordu. Bu sene hastalığın azalması ile eski düzenimize geçmiş bulunmaktayız. Bayram namazını bilmeyen kişiler ilk önce, hangi bayram namazı kılınacaksa ilk onun için niyet etmesi gerekmektedir. Niyet ettikten sonra imam ile birlikte namazı kılmaya başlayacaktır.

Rekat,

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce “Sübhaneke duası”nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

Rekat

İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat ise ses çıkarmadan imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanmış olur.

Daha sonra ise, müezzinin eşliğinde tüm vatandaşlar üç kez tekbir (teşrik) getirecek. Yapılan tekbirler sonrasında hoca, hatip bayram hutbesini okumak için minbere çıkmaktadır.

YORUM YAZ..
Modal