Tadı ile damakları şenlendiren ananası en pratik yollarla soyma ve yemek yöntemlerini sizin için derledik.
SAPI VE DİBİ ÇIKARIN
Ananası yan çevirin. Bir elinizle tutun ve yapraklı sapın tabanını öbür elinizle tutun. Kökü çıkarmak istiyorsanız yaprakları yavaş yavaş çevirin ve çekin. Keskin bir bıçak kullanıp, ananasın üst ve alt yarım inçini (1,3 cm) dikkatli bir şekilde kesin.
KABUKLARI SOYUN
Ananası dik tutarak keskin bir bıçakla işe koyulun. Kabukları ve divotları mümkün olabildiğince çıkarmak adına yaklaşık 0,6 cm derinliğinde kesmeye özen gösterin.Tüm kabukları soyana dek aynı işlemi sürdürün. Meyveleri dilimler şeklinde kesin.
KARINCALANMA HİSSİ UYANDIRIR
Ananas ağızda hafif bir karıncalanmaya sebep olmaktadır. Bromelain meyvenin merkezi ve çekirdeği etrafında yoğunlaşmıştır, bu sebeple çekirdeği çıkarmak hissettiğiniz karıncalanmayı en aza indirecektir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.