Bu akşam hangi çorbayı pişirsem diyenleri buraya alalım. Sizin için Anadolu çorbası tarifini derledik. Anadolu çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Anadolu çorbasının içerisine ne konur?
MAZLEMELER
- 2 çay bardağı erişte
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
- 1 adet küçük boy soğan (büyükse soğanın yarısı)
- 1-2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı salça (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su (isteğe göre et suyu)
NASIL YAPILIR?
Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup çok küçük olacak şekilde doğrayın. Çarliston biberleri saplarından ayırıp çekirdeklerini alın sonra da domateslerin büyüklüğünde doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağ karışımını tencereye alın, üzerine soğan, sarımsak ve erişteleri ekleyerek güzelce kavurun. Soğanlar pembeleşince domates, biber ve bir miktar tuz ilave ederek 2 dakika daha kavurun. Yeşil mercimek ve salçayı ekleyerek 3-4 dakika kadar kavurmaya devam edin. 5 su bardağı sıcak suyu (et suyu daha lezzetli olacaktır) ekleyerek 10-15 dakika kadar pişirin. İsteğe göre nane ya da reyhan ekleyerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.