Altı açık bırakılan çay aslında yanlış demlenmesine hatta kansere sebebiyet verebilir. İşte, çayı demleme sırları…
ALTI AÇIK BIRAKILAN ÇAY KANSERE SEBEP OLUYOR!
Çayın acımaması ve uzun zaman dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üstünde bekletmemenizi tavsiye ederiz. Bu hal çayın acımasına sebebiyet verebilir. Bu sebeple çay güzelce demlendikten sonra muhakkak ocak üstünden alınmalıdır. Aksi durumda başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir. Çayı demlerken veya demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız. Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay insan sağlığı için büyük tehdit olur. Devamlı yüksek ısıda ve kaynar bir biçimde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.