Alman pankeki olarak bildiğimiz 'dutch baby' tarifi ile sabah kahvaltılarınızı şenlik havasında geçirebilirsiniz.
ALMAN PANKEKİ TARİFİ
Malzemeler; 3 adet yumurta, 100 gram un, 3/4 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı vanilya özütü, 1/4 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı tereyağ.
Yapılış aşaması; Yumurtaları derin bir karıştırma kasesine alın ve güzelce çırpın. Üzerine ılık sütü ekleyin ve çırpın. 1 yemek kaşığı tereyağ katın ve çırpmayı sürdürün. Vanilya özütü, tuz ve unu ekleyip karıştırın. Fırına girebilecek sıcağa dayanıklı bir kaba veya döküm tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını sürün. Hazırlanan pankek karışımını içine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika ortası kızarana dek pişirin. Piştikten sonra üstüne kırmızı meyveler ve pudra şekerini serptikten sonra afiyetle tüketebilrisiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.