14.12.2020-13:37 (Son Güncelleme:08.11.2024-01:44)


1

Almanya'da Fromycon adlı bir biyoteknoloji şirketi Kovid-19’a karşı etkili olan bir ilaç bulduğunu duyurdu. FYP207 adı verilen ilaç virüsün hücreye giriş yollarını kapatıyor; virüs mutasyon geçirse dahi nüfuz etmesine engel oluyor. Firma, ilaç için ‘Acil onay başvurusu’ yaptı.



2

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyada etkisini sürdürürken, virüse karşı geliştirilen bazı aşılar başarılı sonuçlar vermeye başladı. Kanada, İngiltere ve ABD Pfizer ile BioNTech'in birlikte geliştirdiği aşının kullanımı için onay vermişti. Tüm dünya aşıdan gelecek olan müjdeli haberlere odaklanmışken, şimdi de Kovid-19 ilacıyla ilgili sevindiren bir gelişme yaşandı.



3

Haber Devlet Televizyonundan Duyuruldu

Haber Devlet Televizyonundan Duyuruldu

Almanya'nın devlet televizyonu ARD, Kovid-19’a karşı aşının ardından, normal tedavi sürecini sürdürecek ilaç geliştirildiğini duyurdu. İlacı geliştiren biyoteknoloji firması Formycon, acil kullanım için gerekli olan başvuruları yaptı.



4

İlaç Koronavirüsü Tamamen Bloke Ediyor

İlaç Koronavirüsü Tamamen Bloke Ediyor

Bu ilacın, aşılanamayan, aşıdan sonra tekrar hasta olan veya antikor üretmeyen ve çeşitli sebeplerle ilaçla tedavi edilmesi gereken kişiler için büyük bir umut olduğu ifade edildi. Yetkililerin yaptığı açıklamada, ilacın koronavirüsü (SARS CoV-2) tamamen bloke ettiği belirtildi.



5

İlaç Virüsün Mutasyonlara Uğramış Haline Karşı Da Etkili

İlaç Virüsün Mutasyonlara Uğramış Haline Karşı Da Etkili

Geliştirilen ilaç, hücrelerin bu virüsle enfekte olmasına tamamen engel oluyor ve virüsün vücuda girmek için kullandığı ACE2 reseptörlerini kullanıyor. İlaç tam olarak Kovid-19’a etkin bir şekilde bağlanan ACE2 antikor füzyon proteininin geldiği noktada etkili oluyor. Kısaca Kovid-19’un giriş kapılarına kapatıyor. İlacın, virüsün mutasyon geçirmesine karşı da etkili olduğu belirtildi. Fromycon'un CEO'su Carsten Brockmeyer, yaptığı açıklamada, artık hastaneye kaldırılan insanların bir tedavi seçeneğine sahip olduklarını söyledi.



6

‘Gelecekteki Koronavirüs Salgınları Bu Şekilde Önlenecek’

‘Gelecekteki Koronavirüs Salgınları Bu Şekilde Önlenecek’

Brockmeyer, ilacın bu aşamada çözüm olabileceğini belirterek, ‘Antikorlar, SARS CoV-2 virüsünün yüzeyindeki çok özel bölgelere yöneliyor. Ancak bunları etkisiz hale getirmek için virüsün küçük bir mutasyonu yetiyor. Bu ilaçla, virüsün hücrelere nüfuz etmek için kullandığı giriş kapısını bloke ediyoruz. Bu da mutasyonlara karşı maksimum koruma sağlıyor. Gelecekteki koronavirüs salgınları bu şekilde önlenecek’ dedi.



7

En Erken Tarih 2022

En Erken Tarih 2022

İlacı geliştiren şirket, ABD ilaç onay merkezi ve Avrupa Birliği onay merkezi ile temasa geçtiklerini ve hızlı onay için sürecin hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Ancak en hızlı onay bile ilacı ancak 2022 yılının başlarında piyasaya sürebileceklerini gösteriyor.



8

‘Aşılanma Zaten Yıllar Alacak’

‘Aşılanma Zaten Yıllar Alacak’

Brochmeyer’a sorulan ‘O zaman çok geç olmayacak mı?’ sorusu üzerine cevabı şöyle oldu; ‘Dünyada nüfusun yüzde 50 ile 60'ının aşılanması zaten yıllar alacak. 10 yıl sonra bile aşılanmamış, aşılansa da yeniden bu hastalığa yakalanan milyonlarca kişi olacak. Şu anda bu kişileri tedavi için başka seçenek de yok. Biz ilaçla hastalıkların oranını düşürürsek, virüs tehdidinin çoğu da kaybolur.’



9

Dr. Mehmet Ceyhan ise Çin'den Türkiye'ye gelen aşının inaktif aşı olduğunu vurgulayarak, kolay hazırlanan ancak güvenlik aşısından riskli bir aşı olabileceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR