Güney Amerika kıtasının en gözde tatlarından biri olan alfajor tatlısı tarifine sofralarınızda yer açmaya hazır olun.
ALFAJOR TATLISI
MALZEMELER:
Hamuru açmak için:
3 yemek kaşığı nişasta
Kurabiye hamuru için:
200 gram un,300 grammısır nişastası,150 gram pudra şekeri,1 adet yumurta,2 adet yumurta sarısı,200 gramılık tereyağı,1 adet limonun kabuğu,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilin.
Süslemek için:
1 su bardağı hindistan cevizi
Süt reçeli için:
1 litre süt, 400 gram toz şeker, 2 paket vanilin
HAZIRLANIŞI:
Süt reçeli içi için ağzı genişçe bir tencereye süt ve şekeri katıp karıştırarak orta ateşte kaynamasını bekleyin. Dumanları görünce vanilin ve karbonatı ilave edip rengi değişip kıvam alana dek karışımı spatula yardımı ile pişirin.
Koyu kıvamlı bir reçel elde etmek için 75 dk kadar beklemeniz lazımken eğer tarifi daha akışkan ve kahvaltılık bir reçel için kullanacaksanız işleminiz 60 dakika kadar sürebilir. Kurabiye için tüm kuru malzemeyi birleştirin ve ortasını açıp sıvıları katın. Hamuru önce bir kaşık yardımı ile birleştirin ve sonra elinizle pürüzsüz hale gelene dek sıkılaştırın. Hamuru 15 dakika süresince buzdolabında bekletin. Nişasta yardımı ile hamuru ½ cm kalınlığında açın ve kalıp desteği ile yuvarlaklar kesin. Yağlı kağıt serilmiş hamurları 170 derecede 11 dakika kadar pişirin. Pişen ve soğuyan kurabiyeleri ters çevirip ve aralarına bir çay kaşığı süt reçeli koyarak yapıştırın. Kenarlarını hindistan cevizine bulayıp servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.