Herhangi bir yiyeceğin yenmesiyle ortaya çıkan alerji, vücudun o yiyecekteki bir veya birden çok maddeye verdiği tepkiden daha fazlası değildir.
Sebze alerjisi olanlar, ıge adı verilen bir antikora sahiptir. bu antikor, daha evvel sorunsuz olarak sebze tüketseniz dahi bir şekilde vücudunuzda aniden üretilebilir.
Havuç
Anaflaksi (solunum zorluğu, düşük tansiyon ve bilinç kaybı)
kalp atışının hızlanması
anksiyete
sersemlik
baş dönmesi
Kereviz
Bu sebzeyi tüketmek ve ultraviyole radyasyona maruz kalmak aşağıdaki hastalıkların oluşumuna neden olabilir:
kireçlenme
laringeal ödem
Soğan
Mide bulantısı
kusma
ishal
karın krampları
kurdeşen (bu belirti temas durumunda da gözlemlenebilir)
solunum yolu iltihabı
anafilaksi (bazı durumlarda)
baharatlar
Rinit
astım (solunması halinde)
cilt reaksiyonları (temas durumunda egzama)
göz nezlesi veya iltihabı