Alabaş nedir? Alabaşın faydaları nelerdir? Alabaş sebzesi nasıl yenir? Alabaş, Türkiyede son zamanlarda tanınmaya başlayan bir sebzedir. Tanınmasıyla beraber popüler olmuş da bir sebzedir alabaş. Karadeniz ve Marmara Bölgemizde yetiştirilir.İşte tüm merak edilenler haberimizde...
ALABAŞ NEDİR?
Lifli bir yapıya sahiptir. Eflatun ve açık yeşil olmak üzere iki çeşidi vardır. Turba benzer. Yaprakları ve yumru kısmı yenebilir. Vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Kalorisi de oldukça düşüktür. Kuvvetli bir antioksidandır.
ALABAŞ SEBZESİ NASIL YENİR?
Yapraklarından sarma sarılabilir. Lahanaya benzer bir sarma olur. Yumru kısmından ise çorba yapılabilir. Ayrıca yemek ve salata şeklinde de yapılıp tüketilebilir.
Alabaş sebzesi vücuttaki iyon emilimini azaltır. Bu nedenle haftada 3 defadan fazla tüketilecekse iyot bakımından zengin beslenilmelidir.
Alabaş mutlaka öğünlere eklenmesi gereken bir sebzedir. Çünkü gerçekten mucizevi denilecek kadar birçok faydası vardır.
ALABAŞIN FAYDALARI NELERDİR?
Alabaş, yüksek tansiyon sorununa çaredir. Tansiyonu dengeler. Kalp ve dolaşım hastalıklarını önler. Felç yaşanmasını engeller. Akciğer, kalın bağırsak gibi benzeri kanser türlerine karşı koruyucu özellik gösterir. Kalorisi düşük olan alabaş zayıflamaya yardımcı olur. Gözde katarakt oluşumunu engeller ve azaltır. Nefes darlığı ve astıma iyi gelir.
Alabaş sebzesinin suyu bronşit ve öksürüğe karşı son derece etkilidir. Yüksek oranda demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelir. Böbrek ve safra kesesindeki taşların düşmesine yardımcı olur. Sinir sistemiyle ilgili rahatsızlık yaşayanlar tüketebilirler. Bebek emziren bayanlarda sütü arttırmaya yarar.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın