Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan ıspanak borani ile akşam sofralarınızı renklendirmeye hazır olun. Hem lezzetli hem de sağlıklı içeriği sayesinde sofralarınızı renklendirecek bu tarif lezzetli bir akşam yemeği yemenizi de sağlayacak. Kısa sürede yapacak olduğunuz bu lezzetli tarif sayesinde ıspanak ve soğanınız varsa gerisi hallolacak! İşte zeytinyağı, yoğurt ve ıspanağın birleştiği lezzet dolu ve sağlıklı malzemelerden oluşan harika bir ana yemek tercihi: ıspanak borani…
Ispanak Borani malzemeleri
- ½ kilogram ıspanak
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
- Tuz
Üzeri için ise;
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde dolmalık fıstık
Ispanak Borani nasıl yapılır?
- İlk etapta ıspanaklarınızı güzelce yıkayıp doğrayın.
- Sarımsağınızı ve soğanlarınızı da doğradıktan sonra 3 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı ile tavanın içerisinde güzelce kavurun.
- Soğanlar yumuşamaya başladığında kavrulması için karıştırmaya devam edin.
- Ardından ıspanaklarınızı da ekledikten sonra karabiberini ve tuzunu ekleyerek güzelce soteleme işlemine başlayın.
- Sotelenmiş olduğumuz ıspanakları bir kabın içerisine aldıktan sonra üzerine yoğurdunuzu ekleyip güzelce karıştırın.
- Servis edecek olduğunuzu tabağınıza boraninizi yayın.
- Küçük bir tavanın içerisinde zeytinyağı ile birlikte fıstıklarını güzelce kavurun.
- Son olarak ise kırmızı toz biber eklemesi yaparak hazırladığınız sosun altını kapatın.
- Kavrulmuş fıstıklarını boranin üzerine yayarak dağıtın. İşte lezzetli mi lezzetli akşam yemeğiniz hazır. Herkese afiyet olsun!