Akciğerleri toksinlerden arındırmak için doğanın bize sunduğu birbirinden lezzetli ve faydalı olan besinlerden faydalanabiliriz. Birbirinden farklı faydaları bulunan bu besinler aynı zamanda çeşitli hastalıklardan da korunmanızı sağlar. İşte akciğeri korumak için tüketilmesi gereken besinler…
AKCİĞERİ TOKSİNLERDEN ARINDIRAN BESİNLER
Zencefil – Zerdeçal: Anti-enflamatuar (iltihap karşıtı) etki gösteren bu baharatlar toksinleri solunum sisteminden uzaklaştırılmasını ve ciğerlerin temizlenmesini sağlıyor.
Sarımsak: Antibiyotik özelliğe sahip olan sarımsak akciğerlerin tam kapasite çalışmasını sağlar ve içerisinde bulunan birçok antioksidan madde sayesinde akciğer kanserine karşı koruma sağlar.
Kekik: İçeriğinde bulunan uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığına karşı oldukça etkilidir. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabına karşıdır, antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu engeller.
Siyah havuç: Öksürüğün giderilmesini sağlayarak balgam söktürücü rol oynamaktadır. İçeriğinde bulunan vitamin- mineraller sayesinde güçlü antioksidanlar arasında yer alır ve akciğer kanseri riskini azaltır.
Üzüm çekirdeği: İçeriğindeki resveratrol maddesi serbest radikallerle savaşarak ciğerlerin korunmasını sağlar. Özellikle kanser karşıtı olarak görev alır. Üzüm, çekirdeğini çiğneyerek tüketmek gerekir.
Kereviz: Kanserojen maddelerin oluşmasına, akciğerlerde oluşabilecek hastalıklara ve nitrozaminlere karşı koruyucu etkisi bulunur.
Keçiboynuzu: Akciğerin toksinlerden arınmasını sağlayarak detoks etki sağlar.