Siyah havuç, son dönemlerde trend oysaki yıllardır sofralarımızda yer alan şalgam suyunun ham maddesi.
Siyah havucun rengi bildiğimiz havuçtan farklı olduğu için ilk etapta bir şaşkınlık yaratıyor ve boya olduğu düşünülüyor halbuki durum böyle değil. Siyah havucun içerisinde katkı maddesi bulunmuyor. Siyah havucun renginin kara olmasının sebebe ise turunç havucun içinde bulunan antioksidan miktarından yüzde 30 kat daha fazla olması. Yüksek antioksidan miktarı aynı zamanda siyah havucu şifalı bir bitki noktasına da taşıyor.
- Siyah havuç A, C ve K vitaminleri ile potasyum, çinko, kalsiyum ve magnezyum yönünden zengindir.
- Mide sağlığında da önemli bir noktada olan siyah havuç, gastrit, ülser gibi mide asidi kaynaklı hastalıklara karşı şifa deposu görevi de görüyor.
- Sindirim sistemine de olumlu etkileri bulunan siyah havuç içerisindeki yüksek miktardaki besin lifinden dolayı sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olunmasını sağlıyor.
- Siyah havuç çok güçlü antioksidanlara sahip olduğu için kişinin vücudunu serbest radikallerden korumaktadır.
- Hücre temizliğini de sağlayan siyah havuç, cilt sağlığına da olumlu etkiler sunar.
- Siyah havuç akciğer kanseri başta olmak üzere tüm kanser türlerine karşı doğal bir ilaçtır. Siyah havuçtan elde edilen siyah havuç özü akciğerlerin temizlenmesini sağlar.
- Siyah havucu tek başına detoks suyu olarak tüketebilirsiniz. Siyah havuç suyu, ödem ve şişkinliklerden kurtulmak için tek başına doğal bir reçetedir.
Siyah havuç kaç kalori?
- 1 porsiyon siyah havuç yaklaşık olarak 51,6 kaloridir.
SİYAH HAVUÇ SİRKESİ KANSIZLIĞA İYİ GELİYOR
- Siyah havuç sirkesi, siyah havuç, turuncu havuç, klorsuz içme suyu, sirke ve kaya tuzu kullanılarak hazırlanmaktadır.
- Siyah havuç sirkesi kansızlığa iyi gelir, hücrelerin güçlenmesini sağlar ve idrar söktürücü bir özelliğe sahiptir.
HAMİLELİKTE SİYAH HAVUÇ TÜKETİLİR Mİ?
Gebelikte siyah havuç tüketimi bebeğin ve annenin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içermesinden dolayı önerilmektedir. Kırmızı havucun anne sütünü artırıcı etkisi vardır. Peki, siyah havuç bebeklere verilmeli mi? Bebekler ek besine geçtikleri zaman 6. aydan itibaren siyah havuç püresi ya da çorbası tüketebilir.