2022 DGS sınavına girerek tercihte bulunacak olan öğrenciler şimdiden 2021 yılı DGS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü taban ile tavan puanlarını ve kontenjan durumunu araştırmaya başladı. Bu haberimizde sizlerle 2021 DGS Ağaç İşleri Endüstri Bölümü tavan ile taban puanları ve kontenjan durumunu paylaşacağız. Paylaşacağımız bu puanlar 2021 yılı DGS sınavı yerleştirme puanları esas alınarak tablolaştırılmıştır ve 2022 DGS sınavına girerek tercih yapacak olan öğrencilerin bu tabloya göz atmalarında fayda var. DGS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü başarı sıralamaları ise tamamen ÖSYM tarafından açıklanan son güncel puan bilgileridir.
2021 - 2022 DGS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü taban ile tavan puanları ve kontenjan durumu nedir?
1. Üniversite adı: Gazi Üniversitesi ( Ankara / Devlet Üniversitesi )
- Fakülte / Yüksekokul adı: Teknoloji Fakültesi
- Bölüm adı: Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği
- Puan türü: Sayısal
- Kontenjan sayısı: 2
- Yerleştirme sayısı: 2
- Taban puan: 246,57695
- Tavan puan: 262,43633
2. Üniversite adı: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ( Devlet Üniversitesi )
- Fakülte / Yüksekokul adı: Teknoloji Fakültesi
- Bölüm adı: Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği
- Puan türü: Sayısal
- Kontenjan sayısı: 1
- Yerleştirme sayısı: 1
- Taban puan: 244,41626
- Tavan puan: 244,41626
Dikey Geçiş Sınavı nedir ve kimler başvuru yapabilir?
Dikey Geçiş Sınavı, Türkiye 'deki herhangi bir üniversitenin önlisans bölümünden mezun olmuş veya olabilecek durumdaki öğrencilerin katıldıkları ve ÖSYM tarafından da her sene düzenli olarak yapılan çoktan seçmeli soruların olduğu bir sınavdır.
DGS sınavına yükseköğretim kurumlarının lisans programlarına dikey geçiş hakkını kullanarak eğitim almak isteyen öğrenciler başvuru yapmaktadır. Bu sınava ayrıca son sınıfta olan ve staj haricinde mezun olma koşullarını sağlayan öğrenciler de başvurabilirler.
DGS sınavında kaç soru soruluyor?
DGS sınavına giren öğrencilere ÖSYM tarafından toplamda 100 adet soru sorulmaktadır ve bu sorular 50 Matematik, 50 Türkçe dersinden oluşmaktadır. Ayrıca sınav süresi 135 dakika yani 2 saat 15 dakika sürmektedir.
DGS sınavında ek puan uygulaması var mı?
DGS sınavına giren öğrencilerin puanlarına hiçbir şekilde ek puan uygulaması yapılmaz.
DGS sınavına kaç kere girme hakkı var?
DGS sınavına girişte öğrencilere herhangi bir sınırlama tanınmamaktadır. Ayrıca sınava giren öğrencilerin aldıkları nihai puan da tam 1 sene boyunca geçerli sayılmaktadır.
DGS tercih sayısı kaç tanedir?
DGS sınavına giren öğrencilerin sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından kendilerine verilen 30 adet tercih hakları bulunmaktadır.