İlginç gelenekler, enteresan gelenekler, ilginç fotoğraflar, afrika'nın ilginç gelenekleri fotoğrafları galerimizde.
Afrika'da başlık parası isteyen erkeklerin 15 ilginç hikayesi
Afrika'nın akla hayale gelmeyecek 15 ilginç gelenek göreneği
Afrika'nın akla hayale gelmeyecek 15 ilginç gelenek göreneği
Afrika'da dünyadaki bütün gelişmelerden uzakta kendi aralarında yaşayan, kendilerine bir dünya kuran bu insanların akla hayale gelmeyecek garip gelenek görenekleri mevcut.
Bir erkeğin alt dudağına sığdırmayı başardığı tabaklar nedeniyle kız tarafından başlık parası istediğini biliyor muydunuz?
Erkeğin ağzındaki tabak ne kadar büyükse istenen başlık parası da o kadar büyük olabiliyor.
Berberiler, bugünkü mısır, libya, tunus, cezayir ve fas'ı içine alan kuzey afrika'nın bilinen en eski yerli halkıdır. bazı mağara resimlerinin bulunmuş olması, berberiler'in bu paleolotik toplulukların soyundan gelmiş olabileceği tezini güçlendirmektedir.
Berberi kabilesi kadınları gelenekleri gereği yüzlerine, kollarına ve baldırlarına yeşil ve mavi karışımı bir rengle dövme yaptırırlar.
Bu geniş coğrafyada göçebe ya da yarı-göçebe olarak yaşayan eski kabilelerdendir.
Berberilerin berberice adını verdikleri bir dile sahiptirler.bu dilin alfabesi bugunku ibraniceye oldukça benzemektedir.
Himba, kuzey namibya'da kunene (eski kaokoland) yöresinde yaşayan 20.000 ila 50.000 nüfuslu bir etnik grup. göçebe bir topluluktur. hererolara akrabadırlar ve benzer bir dil konuşurlar.
Himba klanları, en yaşlı erkek üye tarafından idare edilir. erkek çocuklar babalarının klanında yaşar, kızlar evlenince erkek tarafının klanına geçer. ancak veraset, baba tarafının değil, anne tarafının neslini izler. mesela bir erkek, babasının değil, dayısının keçilerini miras alır.
Himbalar çok az giysi giyerler, ancak kadınlar güneşten korunmak için tereyağı, aşı boyası ve bitkilerden bir tür güneş kremi yaparak vücutlarına sürerler. bu karışım, ciltlerine kırmızımsı bir renk verir.
Bu renk, toprağın bereketinin ve insan kanının yaşamsallığının da simgesidir. kadınlar birbirlerinin saçlarını örer ve aşıboyası karşımıyla boyarlar.
Buşmanlar botsvana ve namibya'ya komşu kalahari çölünde yaşayan güney afrika halklarına verilan addır. bu kabile en az 22 bin yıldır soyunu devam etmektedir.
Kadın ve adamlar arasında iş ayrımı yapılan kabilede, adamlar büyük hayvan avlarına çıkıyor. kadınlar ise sebze toplamakla yükümlüdür.
Buşmanlar avlanacak olan hayvanların kaderinin tanrıda olduklarına inanırlar. bu sebepten dolayı hayvanları kutsal görürler.