Misafir geldiğinde hızlıca yapılan ve bir ağırlığı olan zerde tatlısını tarifini sizin için derledik.
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
10 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gül suyu
1-2 tutam safran (Cinsine göre miktarı değişebilir)
ÜZERİ İÇİN
Kavrulmuş dolmalık fıstık
Kuş üzümü
Hindistan cevizi rendesi
NASIL YAPILIR?
Pirinci güzelce yıkayıp süzün ve bir tencereye koyun. Suyunu katıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşadığında toz şekeri, gül suyunu ve safranı ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan kaldırın ve servis kaplarına bölüştürün. Soğuyunca üstünü kavrulmuş dolmalık fıstık, kuş üzümü ve Hindistan cevizi rendesi ile süsleyin. Buzdolabına koyup, güzelce soğuduktan sonra servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.