Eskinin gariban yemeği Şırdan artık lüks oldu. Binlerce yerli ve yabancı turist Şırdan yemek için Adana'ya akın ediyor!
Ülkemizin dört bir yanında kesilen küçükbaş hayvanların sakatatları çiğ olarak Adana'ya götürülüyor ve Şırdan'a dönüşüyor. Son zamanlarda oldukça tercih edilen bir lezzet olan Şırdan yerli turistler kadar yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor.
"Uçakla gelip şırdan yiyip dönüyorlar"
Şırdancı Emin Kertiş, oldukça fazla talep olduğunu belirtiyor. Kertiş, yaz ayıyla birlikte talebin arttığını belirterek, " Türkiye'den birçok insan bu lezzeti tatmak için geliyor. Şuan Türkiye'nin birçok iline de kargoyla şırdan gönderiyoruz. Yurt dışından dahi talep var. Bazı insanlar hatta uçakla geliyor şırdan, kebap yiyip geri dönüyor. Önyargıyla gelip tadını beğenen çok fazla da insan var" dedi.
Şırdan tescillenmeli!
Muğla Bodrum'dan şırdan yemeye gelen Adnan Taşdemir isimli vatandaş, "Adana'ya tatile geldik. Daha eve gitmeden şırdancıya geldim. Bin kilometredir bu şırdanın hasretiyle geldim. Kesinlikle tescillenmesi gereken bir lezzet" sözleriyle şırdan tutkusunu anlattı.