Uzmanlar, kuruyemiş, kuru meyve, et, tavuk,baharat, süt ürünleri ve bakliyat türü gıdalarda kesinlikle resmi kontrollere tabi ambalajlı ürünlerin tercih edilmesi gerektiği konusunda uyardı!
Açıkta satılan kuruyemişte ‘aflatoksin’ riski artıyor
özellikle kuruyemiş ve kuru meyvelerden kayısı, gün kurusu, fındık, yerfıstığı, antepfıstığı alırken kesinlikle ambalajlı ürünler tercih edilmesi gerekiyor. açıktaki ürünlerde aflatoksin riski artıyor.
Gerçek manada tazelik ve hijyen adına en güvenli yolun ambalajlı ve son kullanma tarihi belli ürünleri tercih etmek gerekiyor.
Sadece ambalajlı kümes hayvanlarını tüketin!
eğer riskli bir gıdayı etiketsiz ve ambalajsız halde satın alıyorsanız, muhtemelen resmi kontrollerden geçmemiş izinsiz bir gıdayı alıyorsunuz ve tüketici olarak hijyen ve gıda güvenliği anlamında ciddi bir hata yapıyorsunuz.
Organik süt almak isteyenler ancak üzerinde türkiye haritalı organik logosu olan sütlere güvenin. açık süt almak isteyen tüketiciler ise sütlerini tarım ve hayvancılık bakanlığı tarafından denetlenen çiğ süt satış noktalarından almalılar.