Acı çehre, tarihi çok eskilere dayanan bir Akdiken ağacının tohumudur. Acı çehre olgunlaştığında mor ile siyah arası bir renge bürünür. Acı çehrenin faydaları nelerdir? Acı çehre tohumu nasıl tüketilir? Acı çehre çayı nasıl hazırlanır?
HASTALIKLARA KARŞI DOĞAL İLAÇ
- Acı çehre kilo kontrolünün sağlanmasında oldukça etkilidir iştahı kapatıcı etkisinden ötürü zayıflamaya katkı sunar.
- Acı çehreden hazırlanan çay, bağırsakları yumuşatarak kabızlığa iyi gelmektedir.
- Karın gerilmelerine de katkı sunan acı çehre, hazmı kolaylaştırarak gaz sancısı ve şişkinlik sebebiyle oluşan karın gerilmelerine iyi gelmektedir.
- Acı çehre diyabet hastalarının kan şekerinin dengelenmesinde oldukça yararlıdır.
- Acı çehrenin kolesterolü düzenleyici bir etkisi vardır.
- Acı çehre idrar söktürücüdür vücutta biriken fazla suyun atımını kolaylaştırmaktadır.
- Acı çehre böbrek ve prostat rahatsızlıklarının tedavisinde oldukça önemli bir rol oynamaktadır.
- Acı çehre bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Bağırsakların çalışmasını hızlandırıp kronik kabızlık gibi sorunları çözer.
- Acı çehre yüksek bir antioksidana sahiptir. Bu özelliğiyle vücut direncini güçlendirir.
- Bağırsak ve midede oluşan gazları yok edici bir özelliği olan acı çehre şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunların ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.
- Cilt hücrelerinin sıkılaşmasını sağlayan acı çehre deri sarkmalarını engellemektedir.
ACI ÇEHRE TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?
İlk olarak bir bardak sıcak suyun içine 5 ila 6 adet kurutulmuş acı çehre tohumu atabilirsiniz. Bu şekilde 5 ila 10 dakika demlendirerek tüketebilirsiniz. Bu çayı, kahvaltı ve akşam yemeğinden yaklaşık 30 dakika kadar önce tüketebilirsiniz.