ACI BİBER REÇELİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 10 adet kırmızı acı biber
- 8 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 adet limonun suyu
ACI BİBER REÇELİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Dilerseniz acısını alması için 1 saat suda bekletip suyunu süzebilirsiniz. Limon suyu ve bal bu reçel için daha kıvamlı bir öz elde etmeye yardımcı olacaktır.
ACI BİBER REÇELİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Dilerseniz tencerenin ağzını kapatıp fırında 160 derecede 1 saat pişirebilirsiniz.
ACI BİBER REÇELİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Biberlerin hepsini yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin. Tüm biberleri küp küp doğrayın. Reçeli yapacağınız tencereye şekeri ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve 2-3 saat şekerle sulandırın. Kısık ateşte ölçülü suyu ekleyerek kaynatın.
Kaynayan reçele limon suyunu sıkın ve en son limon suyunu sıkın ve özleşmesi için 4-5 dakika daha kaynatın. Kavanoza alın ve hafif ılındıktan sonra kapağını kapatın. Ters çevirin ve oda sıcaklığında soğutun.