Bazı besinler aç karnına tüketildiğinde vücuda beklenmedik rahatsızlıklar verebilirler. aç karnına tüketilmemesi gereken besinler hangileridir?
Bazı besinler aç karnına tüketildiğinde vücuda beklenmedik rahatsızlıklar verebilirler. aç karnına tüketilmemesi gereken besinler hangileridir?
yüksek bir oranda şekere sahip olduğu için de meyvenin açken yenmemesi tavsiye ediliyor. bunun sebebi de tabii ki yine kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olması.
Muz, şeker oranı nedeniyle diğer birçok meyveye göre glisemik indeksi (kan şekerini yükseltme hızı) daha fazla olan meyvelerden. bu da onu boş midemize doğru gönderdiğimizde kan şekerimizi hızlı bir şekilde yükselteceğimiz anlamına geliyor.
İçindeki kimyasal maddeler, şeker ya da tatlandırıcılar kan şekerinizi ani bir şekilde yükseltebilir, sonrasında yine hızlıca acıkmanıza neden olabilir ve yine uzun vadede daha ciddi rahatsızlıklar çekmenize sebebiyet verebilir.
Midenizdeki asit miktarını artıracağından ağrılar ya da yanmalarla karşılaşmanız kaçınılmaz olur. özellikle reflü ve gastrit gibi sorunlar yaşayanların da bildiği üzere, domates aç karna tehlikeli olan masum yiyeceklerin başında geliyor.