ABD'nin Suriye Rejimine Karşı Uygulayacağı "Sezar Yasası" Yürürlüğe Girdi

ABD'nin 2019 yılında parlamentodan geçirdiği ve Suriye rejimini hem ekonomik hem de siyasi açıdan bitirecek "Sezar yasası yürürlüğe girdi. Açıklama ABD'nin Şam büyükelçisi yarafından yapıldı.

16.06.2020-20:02 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-19:57) ABD'nin Suriye Rejimine Karşı Uygulayacağı "Sezar Yasası" Yürürlüğe Girdi

ABD’nin Suriye'de “Rejimi destekleyen taraflara yaptırım ve sınırlandırmalar uygulanmasını içeren” ve kapsamlı ekonomik yaptırım öngören Sezar yasası yürürlüğe sokuldu.

SEZAR YASASI NEDİR?

ABD senatosu, Suriye’de Esad hükümeti ve destekçilerini işlediği “savaş suçları nedeniyle cezalandırmak” amacıyla 18 Aralık 2019 tarihinde Caesar (Sezar) Suriye Sivil Koruma Yasası’nı kabul gördü. Yasa, 21 Aralık tarihinde de ABD Başkanı Donald Trump tarafından kabul edildi.

Suriye devlet başkanı Beşşar Esad, bakanlar, milletvekilleri ve Suriye rejiminin çeşitli kademeleri ile rejime fon sağlayan ve yardım eden kişi ve kurumlar, Rusya’nın Suriye’deki askeri güçleri ile İran’a bağlı askeri güçler yasa ile birlikte yaptırım listesine koyuldu.

Ayrıca Suriye’de petrol alanında çalışmak isteyen enerji şirketleri de yaptırım listesine yer alacak.

Yaptırım listesinde ayrıca Suriye Hava Yolları için yedek parça ve bakım hizmeti sağlayanların yanı sıra Suriye hükümeti tarafından yürütülen yeniden yapılanma projelerinde yer alanlar ve Suriye'deki enerji sektörünü destekleyenler, başta altyapı, askeri bakım ve enerji sektörü olmak üzere Suriye’nin tüm üretim merkezleri de yer alıyor.

Yaptırım yasasına; Suriye'deki hapishanelerde mahkumların işkenceye maruz kaldığını veya öldürüldüklerini gösteren binlerce fotoğrafı ülke dışına sızdıran Suriye ordusundaki ‘Caesar’ kod adlı eski bir fotoğrafçının anısına bu isim verildi.

ABD, bu yasa ile Suriye rejimini baskılayarak dize getirmeyi amaçlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal