Susamdan elde edilen tahin, sinir sisteminden beyne kadar birçok alanda yarar sağlıyor. Peki, 90 gün tahin yerseniz ne olur?
TAHİNİN YARARLARI
Tahin, karaciğerleri zararlardan koruyor. Zehirlerin vücuttan atılmasına destek oluyor. Bu besin aynı karaciğerler gibi böbreklerin de korunmasına yarar sağlıyor. Tip 2 diyabeti var olan bir grup kişi ile yapılan araştırmada, grubun bir kısmı 90 gün süresince düzenli olarak tahin tüketti. 90 günün bitiminde tahin ile beslenenler öteki grup ile karşılaştırıldığında, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında iyileşmeler olduğu keşfedildi.Tahinin, susamdan yapıldığını belirtelim. Doktorlar, susamın insan beyni ve sinir hücrelerine kalkan olduğunu söylüyor. Tahin de tıpkı susam gibi bu niteliğe sahiptir. Yapılan araştırmalar, susamın Alzheimer meydana gelmesini önleyebileceğini ortaya koydu.Tahin, yüksek miktarda antienflamatuar bileşikler barındırıyor. Bu niteliği ile tahin, akciğer hastalığı, yaralanma ve iltihap ağrılarını azaltıyor. Aynı zamanda tahin, kuvvetli antioksidan barındırması ile anti-bakteriyel niteliğe de sahiptir. Bu besin, bazı Orta Doğu ve Orta Avrupa ülkelerinde yaraları tedavi etmek amacıyla kullanılıyor.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.