Araştırmalar bazı besinlerin özellikle 35 yaş sonrası kadınlar için çok faydalı olduğu ortaya çıktı. işte o besinler.
Fasulye
kadınların haftada en az üç dört kez fasulye yemesi protein ve lif açısından da oldukça zengin bileşimleriyle, kalp krizi ve meme kanseri riskini azaltıyor. ayrıca kadınlık hormonlarının dengeli ve istikrarlı olmasına katkı sağlar.
Az yağlı yoğurt
yoğurtta bulunan yararlı bakteriler (probiyotikler) insan sağlığına oldukça yararlı. kadınlarda mide ülseri ve vajina enfeksiyonu risklerini en aza indiriyor. ayrıca haftada üç ile beş defa tüketilen az yağlı yoğurdun kadınlarda meme kanseri riskini azalttığına ilişkin araştırmalar mevcut.
Çilek ve böğürtlen
çilek, ahududu, böğürtlen ve kızılcık gibi meyveler anti kanserojen özelliklere sahip ve hücre onarıcı olduğu bilinen antokyan maddesini içeriyor. antokyanlar meme, mide ve bağırsak kanseri risklerini azaltan mühim antioksidanlar arasında bulunuyor. c vitamini ve folik asit bakımından oldukça zengin olan bu meyveler, cildi yaşlanmaya karşı da koruyor.
Yağlı balıklar
haftada iki-üç defa yenebilecek yağlı balıklarda en yararlı unsur omega-3 yağ asitleridir. somon, sardalye gibi balık çeşitleri hücre zarını güçlendirmelerinin yanında, kalp hastalığı, hipertansiyon, depresyon, eklem ağrısı gibi rahatsızlıkları da engelliyor.
Portakal
d vitamini alımı kadınlarda kalsiyum kaybı sebebiyle kemik kırılmalarına kadar olumsuz sonuçlara yol açabilen osteoporozun yanı sıra şeker hastalığı, multipl skleroz (ms), meme, kolon ve yumurtalık kanseri risklerini de en aza indiriyor.
Domates
kadınların domates, kan portakalı ve karpuz gibi likopen zengini gıdaları haftada üç-beş kez tüketmeleri gerekir. güçlü bir antioksidan olan likopenin erkeklerde prostat kanser riskini en aza indirgediğini, kadınlarda da meme kanseri riskini azalttığına ilişkin araştırmalar var.