Usta Öğretici programına başvurular geçen senen 2 Ağustos Pazartesi - 31 Ağustos Salı 2021 tarihlerinde yapıldı. Bu sene Usta Öğretici programı başvuru tarihlerini ise sizler için araştırdık ve haberimizde paylaştık. İşte detaylar..
2022 - 2023 dönemi Usta Öğretici başvuru takvimi
- Duyuru: 1 Temmuz Cuma - 31 Temmuz Pazar günü saat 23.59 'a kadar
- Online e -devlet sistemi üzerinden başvuruların alınması: 1 Ağustos Pazartesi - 15 Ağustos Pazartesi günü saat 23.59 'a kadar
- Başvuruların kurumumuz tarafından onaylanması: 16 Ağustos Salı - 31 Ağustos Çarşamba günü
- Değerlendirme: 16 Ağustos Salı - 31 Ağustos Çarşamba günü
- Taslak sıralamanın yayınlanması: 1 Eylül Perşembe - 2 Eylül Cuma günü
- İtirazların değerlendirilmesi: 5 Eylül Pazartesi - 6 Eylül Salı günü
- Sıralamanın ilan edilmesi: 7 Eylül Çarşamba - 8 Eylül Perşembe - 9 Eylül Cuma günü
- Görevlendirmelerin yapılması: 19 Eylül Pazartesi - 30 Eylül Cuma günü
- Kursların başlatılması: 3 Ekim Pazartesi günü
Önemli duyuru
1. Usta Öğretici program başvuruları '' e YAYGIN sistemi / başvurular ve usta öğretici başvuruları '' ekranından kabul edilecektir
2. Yapılan başvuruların '' Onay İşlemi '' kurum yetkililerince, belge ile bilgilerin eksiksiz bir şekilde '' e YAYGIN '' sistemine yüklenmesi gerekiyor.
3. Yapılan başvuruların onaylanması için talep edilen evrak, belge ile bilgilerin eksiksiz bir şekilde '' e YAYGIN '' sistemine yüklenmelidir.
4. Eğitmenler, '' e YAYGIN '' sistemine TC kimlik numaraları ile e - devlet şifreleri ile birlikte giriş yapacaklardır.
5. E YAYGIN sistemine belgelerin hepsini yüklemeyen, eksik ya da hatalı yükleme yapan eğitmenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacak ve reddedilecektir.
6. Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusu yapan eğitmenlerin başvuru durumlarını ( Onaylandı / Reddedildi ) ' e YAYGIN ' sisteminden kontrol etmelilerdir.
7. Halk Eğitim Merkezlerinde çalışılan süreler hizmet döküm çizelgesinde yer alana bilgilere göre '' İş Deneyimi Bilgileri '' bölümüne yıl yıl olmak üzere işlenecektir.
8. Başvuru yapılan alanda açılabilecek kurs hakkında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün web sitesi üzerinden indirilecek kurs modül programı incelenip usta öğretici başvurusu yapılmalıdır. Kurs verebileceğiniz alan hakkında ilgili bir okuldan mezun değilseniz eğer sizden kesinlikle ustalık ya da yeterlik belgesi talep edilmektedir.
9. MEB personeli, Usta Öğretici, Kamu Personeli ile Emekli olan kişiler bu işlemleri yapmak zorundadır.
10. Kurumumu tarafından E YAYGIN sisteminden planlanan kurslarda eğiticilerin eklenmesi ise bu sistem üzerinden yapılacaktır ve E YAYGIN sistemini kullanmak zorunludur.
11. E YAYGIN sistemi üzerinden yapılan başvurularda son tarih 15 Ağustos Pazartesi günü saat 23.59 'dur. Bu tarihten sonra da yapılan başvurular ya da yanlış başvurular değerlendirilmeyecektir.
12. E YAYGIN sisteminden yapılan başvurular ön başvuru niteliği taşımaktadır. Görev verildiğinde de kurumumuza getirilmesi zorunlu olan evraklarda eksik ya da yanlış bilgi bulunması halinde başvurular geçersiz sayılır.
13. Usta öğretici görevlendirmeleri hakkında, usta öğretici değerlendirme formu '' Ek - 2 '' de oluşan puanlara bakılarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ya da Şube Müdürü başkanlığında kurulan komisyon tarafından puan üstünlüğü esas alınarak yapılmaktadır. Onaylanan kişilerin taslak sıra listesi en geç 1 Eylül Perşembe - 2 Eylül Cuma günü https://kilishem.meb.k12.tr internet adresinden duyurulacaktır.
14. Yapılan başvurular, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ilgili yönerge ile genelgeleri kapsamında değerlendirmeye alınacak ve sıralama yapılacaktır. Yapılan bu sıralama dikkate alınarak kurslar 1 Ekim Cumartesi günü itibari ile başlayacaktır.
15. Sistem, daha önceden görev yapan kişilerin eğiticiliğini iptal ettiğinden dolayı daha öncede görev yapan öğretmen, kamu görevlisi ya da usta öğreticilerimizde başvurularını yenilemek zorundadır.
16. Oryantasyon eğitimi belgesine sahip olmayanlar başvuru yaparken bu durumu belirtmek zorundadırlar. Çünkü oryantasyon eğitimi olmayan kişilere özel olarak açılacak olan oryantasyon eğitimine kayıtları yapılacaktır.
17. Evrak yükleme işlemlerinde tarayıcılar aracılığında PDF dosyası yapılması tavsiye edilmektedir.
18. Yapılan başvurularda hizmet yılı olarak Sosyal Güvenlik Kurumunda geçen gün hesabında MEB 'de ve Özel Rehabilitasyon Merkezlerinde geçen süre 360 gün 1 puan olarak hesaplanacaktır.
Gerekli evraklar nedir?
- Diploma ya da varsa Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik ile Antrenörlük Belgelerinin fotokopisi
- Sabıka kayıt belgesi ( son 6 ay içinde alınmış olmalıdır )
- İkametgah belgesi
- Nüfus cüzdan fotokopisi
- Sağlık raporu ( son 6 ay içinde alınmış olmalıdır )
- 1 tane fotoğraf
- Askerlik durum belgesi ( erkek adaylar için geçerli )
- Sigortalılık tescil ve hizmet kaydı tespiti - Sosyal Güvenlik Kurumu uzun vade hizmet dökümü belgesi ( E - devlet sisteminden barkodlu olarak alınmalı. Daha önceden çalıştığınız yerlerin listesi olmalı )
- Formasyon ya da Oryantasyon belgesi fotokopisi
NOT: Belgelerin asıllarını Sosyal Güvenlik Kurumu girişi yapılacağı gün ibraz edilmelidir ve asılları olmayan belgeler sebebi ile yapılan başvurular iptal edilerek yeniden görevlendirme yapılmayacaktır.
NOT: Yukarıda madde madde sayılan belgeler telli mavi dosya içinde Halk Eğitimi Merkezimize teslim edilmesi gerekmektedir.