Pankek genellikle sabah kahvaltılarında tüketilen bir hamur işidir. Her ne kadar Amerika'da yaygınlaşıp oradan tüm dünyaya yayılmış olsa da arkeolojik araştırmalar, pankek ve türevlerinin tarih öncesi toplumlarda yenen en eski ve en yaygın tahıl bazlı besin olduğunu ispatlamaktadır. Kahvaltıların aranılan lezzeti olan pankek tarifini sizin için derledik. İşte püf noktaları ile pankek tarifi…
KAHVALTILARIN VAZGEÇİLMEZ HAMUR İŞİ...
Pankek tarifi için gerekli olan malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Çeyrek su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
Kızartmak için:
- 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Servisi için:
- 3 yemek kaşığı çikolata sosu
- 12 adet çilek
Üzeri için:
-1 yemek kaşığı pudra şekeri
PANKEK NASIL YAPILIR?
Tereyağını kısık ateşte eriterek yumurtaları karıştırma kabına alın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, sütü, toz şekeri ekleyip tüm malzemeyi bir mikser yardımı ile karıştırarak çırpın. Erittiğiniz tereyağını azar azar pankek karışımına ilave ederek hazırladığınız hamuru en az 10 dakika boyunca dinlendirin. Düz bir teflon tavayı ay çiçek yağıyla yağlayın sonrasında yağın fazla kısmını kağıt havlu yardımı ile alın. Tavayı kızdırın. Küçük bir kepçe içine aldığınız pankek harcını tavaya aktarın ve pankekleri renk alıp, göz göz olana dek arkalı önlü ters çevirip pişirmeye devam edin. Pişen pankeklerin üzerine pudra şekeri dökerek çilekler ve çikolata sosu ile süsleyin. Afiyet olsun!