19. Yüzyıldan Bir Lezzet: Beef Stroganoof Tarifi

Sizin için anavatanı Rusya olan 'Beef Stroganoof' için gerekli olan malzeme listesini ve tarifini derledik. İşte püf noktaları ile lezzet şöleni yaratacak beef stroganoof...

01.07.2020-16:40 - (Son Güncelleme: 17.01.2022-17:04)

Farklı kültürlere ait lezzetleri denemeye ne dersiniz? Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz! Sizin için anavatanı Rusya olan 'Beef Stroganoof' için gerekli olan malzeme listesini ve tarifini derledik. İşte detaylar…

Beef Stroganoof için gerekli olan malzemeler:

- 75 g tereyağı

- 1 soğan, ince dilimlenmiş

- 150 g mantar, ince dilimlenmiş

- 2 yemek kaşığı domates püresi

- Yarım çay kaşığı Dijon hardalı

 - Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber

- 110 ml et suyu

- 500 g biftek, şeritler halinde kesilmiş

- Tuz ve taze çekilmiş karabiber

- 200 ml krema

- 2 yemek kaşığı maydanoz


BEEF STROGANOOF NASIL YAPILIR?

Tavayı ocağa alın ve kızana kadar ısıtın, ardından tereyağının yarısını ekleyin. Tamamen eridikten sonra soğanı ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun. Ardından üzerine mantarları ekleyin ve 1-2 dakika da onu çevirin. Domates püresi, hardal ve kırmızıbiberi de üzerine ekleyerek bir dakika daha çevirin. Tüm malzemeler birbiriyle iyice harmanlandıktan sonra et suyunu ekleyin ve 3-4 dakika boyunca kaynatın. Bu esnada üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Son olarak da kremayı ekleyin ve kıvam alana kadar çektirin. Farklı bir tavayı ısıtın ve kalan tereyağını ekleyin. Eriyince eti üzerine ekleyin ve her iki tarafını 2-3 dakika boyunca kızartın. Biftekleri, mantar karışımına ekleyin ve 3-5 dakika boyunca birbirine harmanlanmasını bekleyin. Üzerine maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal