Bebek beslenmesinde, ek gıdaya geçiş ile birlikte her annenin sevdiği farklı bebek çorbalarını sizler için hazırladık! işte detaylar...
Bebekler için sebze çorbasının malzemeleri:
-dört parça kuzu eti
-beş adet orta boy havuç
-iki adet kabak
-üç adet pırasa
-iki çay kaşığı salça
-iki yemek kaşığı pirinç
-su bir tatlı kaşığı tuz
-iki yemek kaşığı zeytin yağı
bebekler için sebze çorbası yapılışı:
öncelikle tüm sebzeleri iyice bir yıkayınız. daha sonra kabuklarını soyunuz. bu işlemden sonra havuç ve kabağı rendeleyiniz.
pırasayı ince ince doğrayınız. bir tencereye su doldurunuz. su kaynayınca sebzeleri haşlayınız. bir tencerenin içerisinde etleri haşlayınız.
hepsi aynı bir kaba alarak çırpıcıyla birlikte eziniz. en son olarak zeytin yağını ve tuzunu ekleyiniz.
bu işlerden sonra çorbanın altını kısınız. kısık ayarda pişen sebze çorbası daha lezzetli olacaktır. pişmiş olan çorba ılıdıktan sonra servis kaselerine alabilirsiniz.
Süt çorbası
bu sağlıklı çorbayı bebeğiniz için kolayca hazırlayacaksınız. kış ayları için ideal olan çorba, yumuşacık içimiyle bebeklere keyif verecek...
malzeme listesi
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
(1 kişilik - 20 dakika)
hazırlanışı
adım 1
tencereye aldığınız sütü, pirinç unu ile karıştırıp pişmeye bırakın.
adım 2
çorbanızı kaynayana kadar karıştırın. kaynadıktan sonra altını kısın ve 2 dakika daha pişirin.
adım 3
ocaktan aldığınız çorbaya zeytinyağını da ekleyin. afiyet olsun!
İrmikli sebze çorbası
1 küçük patates
1 küçük soğan
1 kaşık irmik
1 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma
bütün malzemeyi bir bardak suyla pişirip süzgeçten geçirerek bebeğinize yedirebilirsiniz.
Bebekler için havuçlu pirinç çorbası tarifi malzemeler:
100 gram havuç 1 diş sarımsak 20 gram pirinç 25 ml su
bebekler için havuçlu pirinç çorbası tarifi hazırlanışı:
havucu iyice yıkayın, soyun ve ince ince rendeleyin.sarımsağı soyun, ezin.yüksek ısılı bir tencere içinde su, havuç ve pirinci ekleyin.kapağı kapalı şekilde 40 dakika kaynatın. bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak uzman diyetisyen deniz berksoy tarafından hazırlanmıştır.
Bu besleyici çorbayı 6. aydan itibaren bebeklerinize yedirebilirsiniz.
malzemeler 2 kişilik
100 gr balkabağı
1 küçük patates
2 arpacık soğanı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
300ml su/tavuk suyu
hazırlanışı
balkabağı ve patatesi iri küpler şeklinde doğrayın
arpacık soğanı ve sarımsağı soyun, bütün bırakın.
buharda hazırlama şekli: hazırladığınız malzemeyi buharlı pişiriciye koyun. zeytinyağını gezdirin ve 20 dakika pişirin. ister soğan ve sarımsağı çıkararak, ister dahil ederek malzemeyi tavuk suyuyla birlikte robottan geçirin.
tencerede hazırlama şekli: soğan ve sarımsağı zeytinyağında çevirin. balkabağı, patates ve tavuk suyunu ilave edin. kısık ateşte 20 dakika pişirin. haşlanmış sebzeleri robottan geçirin.
Tavuklu pirinç çorbası
malzemeler
1 tavuğun kanatlar ve butlar hariç parçalanmış kısmı (bu çorba için 50 gr yeterli olacaktır.isterseniz o kadarını haşlayabilirsiniz.)
1/2 havuç rendesi
1/2 çay bardağı pirinç
su
küçük bir tencereye 1 su bardağı tavuk suyu süzgeçten geçirilerek süzülür içine 2 bardak kaynar su,pirinç ve rendenin küçük delikleriyle rendelenmiş yarım havuç,didilmiş tavuk konur pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir arzuya göre blendırdan geçirliir.ben diğer çorbalara piştikten sonra bir tatlı kaşığı sızma zeytin yağı koyuyorum ama tavuk kendi yağını bıraktığı için bu çorbaya gerek.yok.çorbalara kesinlikle tuz koymuyorum.bu arada tavuğun kalan kısmından bize tavuklu pilav veya tavuk suyuna şehriye çorbası yapıyorum......
paylaş tweet paylaş email yorumlar
bebek çorbaları, ek besinlere geçen bebekler için önemli bir besin kaynağıdır. bebekler için çorba tariflerini kolayca hazırlayabilirsiniz.
6. aydan sonra bebek beslenmesi, anne sütüne ek besinlerle devam etmelidir. çorbalar, ek besinlere geçiş aşamasında, bebekler için hem sağlıklı hem de risksiz gıdalardır.
bebek çorbaları
bebek çorbaları, özellikle 6-8 aylık dönemde, ek besinlere geçen bebekler için idealdir. sebzeler, mercimek, pirinç, tarhana gibi gıdaları kullanarak, bebekler için çorba hazırlayabilirsiniz. bebek çorbaları, bebeğin sindirim sistemini de zorlamayacağından, anne sütünden sonra bebek beslenmesi için en risksiz besinler arasında yer alır.
bebekler için sebze çorbası tarifibebek çorba tarifleri
sebze çorbası, bebekler için hem besleyici hem de doyurucu bir çorba. havuç, kabak ve patates, 6 aydan büyük bebekler için alerjen özellik de taşımadığından, bebeğinize güvenle yedirebileceğiniz çorba tarifleri arasında yer alır.
malzemeler
1 küçük boy patates
¼ kabak
¼ havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
kabak, havuç ve patatesi yıkayın. yıkadığınız sebzelerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. küçük bir tencerede kaynattığınız suya sebzeleri ekleyin. sebzeler yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. sebzeler yumuşadıktan sonra, pişmiş sebzeleri ezerek süzgeçten geçirin. 1 çay kaşığı yağ ekleyerek, ılık hale gelmesini bekleyin. sebze çorbası ılıdıktan sonra, bebeğinize yedirebilirsiniz.
bebekler için mercimek çorbası tarifibebek çorba tarifi
mercimek çorbası hem pratik şekilde hazırlandığından hem de bebeklerde sindirim sorunlarına yol açmadığından sıklıkla tercih edilmektedir.
malzemeler
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ
mercimeği ayıklayın ve yıkayın. kaynamakta olan suya mercimekleri dökün. kısık ateşte, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 çay kaşığı ekleyerek ılık hale gelince bebeğinize yedirebilirsiniz.
Malzemeler
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı acısız tarhana
1 tatlı kaşığı yağ
acısız tarhanayı soğuk su ile ezin. daha sonra soğuk suyla karıştırarak pişirin. 1 çay kaşığı yağ ekleyebilirsiniz. tarhana bebek gelişimi açısından 6-7.aydan itibaren önemli bir besindir. tarhana çorbasını bebeğinize haftada birkaç defa verebilirsiniz.
Malzeme listesi
1 adet kabak
1/2 çay bardağı pirinç
1 tutam semiz otu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
(1 kişilik - 30 dakika)
hazırlanışı
adım 1
kabak ve semizotunu iyice yıkayın. ardından kabakları küp küp, semizotunun ise yapraklarını kopararak parçalara bölün.
adım 2
pirinci de bol su ile yıkadıktan sonra bir miktar suda haşlayın. haşlanan pirinçlerin üzerine kabak ve semizotunu tencereye alın ve 10 dakika daha kaynatın.
adım 3
tencerenin altını kapatın ve zeytinyağını ekleyin. dinlendirmeye bırakın. daha sonra blender yardımıyla karışımı püre haline getirin. afiyet olsun :)