Akasya bitkisinden elde edilen bu çay adeta bir şifa deposu.
Ter yolu ile vücuttaki zehirleri atar.
Mevsim geçişlerinde kurutulmuş akasya kaynatılıp süzülmesinin ardından içerisine bir tatlı kaşığı bal katılıp içildiğinde; kuru öksürüğü keserek göğüs ağrılarını azaltır. bronşları da temizler.
Akasya taze şekilde kaynatılıp suyu gargara olarak kullanılabilir. bu gargara ağız içi yaraları iyileşmesini mümkün kılarken çıkmaya meyilli olanları da önler.
Yatıştırıcı maddeler açısından zengin olduğundan hem çay olarak hem de koklanarak yarar sağlar. zihni açan akasya bu nedenle yorgunluk ve stresi azaltır.
Akasya kendisine keskin koku veren maddeler nedeniyle akciğer ve boğazlardaki enfeksiyonlu hücreleri temizleyerek nefes borusundaki hücrelerin mutasyona uğramasının engeller.