İmparator İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa'da Doğduğu Evin Müzeye Dönüştürülmesi İçin Protokol İmzalandı

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in doğduğu ev hakkında sürpriz bir gelişme yaşandı. İşte habere ilişkin o detaylar...

09.02.2022-15:21 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-15:21) İmparator İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa'da Doğduğu Evin Müzeye Dönüştürülmesi İçin Protokol İmzalandı

Güçlü sesi ve şarkılarıyla bir döneme damgasını vuran başarılı türkücü İbrahim Tatlıses, yalnızca sesiyle değil rol aldığı birçok sinema filmiyle de adını sektöre altın harflerle yazdırmıştı. Oynadığı birçok rol ve seslendirdiği şarkılarıyla kısa sürede ününe ün katan Tatlıses, birçok iş kolunda da patron olmayı başardı. Girişimlerine her seferinde bir yenisini ekleyen ünlü türkücü, uğradığı silahlı saldırı sonucu uzun yıllar boyunca eski sağlığına kavuşamadı. Tam tamına 12 yılın ardından geçtiğimiz yıl sahnelere geri dönmeye başlayan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, yeniden sahnelerin tozunu dumanına katmaya devam diyor. Özlenilen sesiyle şarkılarını seslendiren ünlü türkücünün doğduğu ev hakkında ise bomba bir haber paylaşıldı. 

EVİN TURİZME KAZANDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Sunduğu televizyon programları, oynadığı dizi ve filmler ve seslendirdiği şarkılar ile birçok alanda unutulmaz performanslara imza atan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa'da doğduğu ev için yeni bir proje geliştirileceği söylendi. Ünlü türkücünün doğduğu ve avlusunda mağara olan evinin müzeye dönüştürüleceği haberi sosyal medyaya ve magazin gündemine damgasını vurdu. Hızmalı Mahallesi'nde bulunan evin müzeye dönüştürülüp, turizme kazandırılması amaçlanıyor. İlk adımları atan Şanlıutfa Valiliği ile Haliliye Belediyesi protokolü imzaladı. Bu girişimin ardından Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat konuşma yaparak; ''Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses'in doğduğu evi restore ederek, İbrahim Tatlıses'in isminin verileceği müzeye dönüştüreceğiz. Projemiz, Şanlıurfa'nın 'bacasız sanayi' olarak adlandırdığımız turizmde yakaladığı ivmeyi daha da yukarılara taşınması anlamında önem taşıyor'' ifadelerini kullandı.

ibrahim tatlıses

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal