IMF’den Türkiye’ye övgü dolu sözler: ‘Merkez Bankası doğru yolda’

Türkiye ekonomisinin politikasını öven Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi James Walsh, "Merkez bankası para politikasını sıkılaştırma ve finansal sistemi reforme etme konusunda uzun bir yol kat etti" sözlerine yer verdi.

03.05.2024-10:38 - (Son Güncelleme: 03.05.2024-17:13) IMF’den Türkiye’ye övgü dolu sözler: ‘Merkez Bankası doğru yolda’

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) aldığı faiz kararı hakkında ‘doğru yolda ilerliyorlar’ sözlerine yer veren Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi James Walsh, "Bir yıl önce bana “Türkiye'de faizler bir yılda yüzde 50 olur mu?” diye sorsaydınız muhtemelen bunun pek mümkün olmadığını söylerdim. TCMB faiz oranlarını bu kadar artırdığı, para politikasını ve finans sektörünün verimliliğini engelleyen birçok mali düzenlemeyi basitleştirdiği için büyük övgüyü hak ediyor." dedi.

‘Merkez Bankası doğru yolda’

NTV’de yer alan habere göre; Bahar toplantılarında Türkiye'ye ilgi gösteren birçok yatırımcıyla görüşen James Walsh, reformların olumlu yönde ilerlediğini belirtti. Walsh, "Alınan mesaj açık: Reformlar iyi ve doğru bir yönde ilerliyor." dedi. Walsh, reformların devam etmesiyle birlikte fiyatlandırmaların daha net hale geleceğini ve muhtemelen daha fazla yatırımcının ülkeye geleceğini de ekledi.

IMF’den Türkiye’ye övgü dolu sözler: ‘Merkez Bankası doğru yolda’

IMF Türkiye Masası Şefi ise toplantılar sırasında IMF programının hiç konuşulmadığını belirterek, herhangi bir kredi talebi işaretine rastlamadıklarını vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal