İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği'nde Yeni Dönem Vurgusu Yaptı

İmamoğlu, TBB Ekim Meclis Toplantısı'nda belediyelere yeni gelirlerin sunulması gerektiğini ifade etti.

21.10.2024-18:50 - (Son Güncelleme: 21.10.2024-19:02) İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği'nde Yeni Dönem Vurgusu Yaptı

İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Ekim Meclis Toplantısı'nda Önemli Mesajlar Verdi

Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ekim Meclis Toplantısı'na katılarak, belediyelere yeni gelir ve kaynakların sunulması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, konuşmasında TBB'nin yeni bir döneme girdiğine dikkat çekerek, bu sürecin eşitlikçi ilkelerle yürütüleceğini ifade etti.

TBB'nin Kurumsal Kapasitesini Artırmayı Hedefliyoruz

İmamoğlu, yeni dönemde TBB'yi kurumsal kapasite anlamında güçlendirmek için paydaşların da sürece dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin yerel demokrasisini güçlendirmek için etkin komisyonların oluşturulacağına dikkat çekti.

Belediyecilikte Değişim ve Katkı Sağlama Vurgusu

İmamoğlu, günümüzde belediyecilik anlayışının değiştiğini ve toplumcu, canlı, çevre odaklı bir yaklaşım sergilemek gerektiğini belirtti. Ayrıca, merkezi idarenin, dünyada en ileri demokrasilerin olduğu ülkelerde tüm gücü toplamanın kendi işini zorlaştırmak olmayacağını ifade etti.

Gelir Açmazı ve Belediyelerin Beklentileri

2025 performans programıyla birlikte belediyelere adil hizmet taahhüdünde bulunduklarını vurgulayan İmamoğlu, mevcut koşullarda yaşanan gelir açmazına dikkat çekti. Belediyelerin yaşadığı mali sorunlar karşısında güçlü insan kaynakları ile desteklenmesi gerektiğini aktardı.

Sonuç Olarak

İmamoğlu, yeni gelir ve kaynaklar sağlanmadığı takdirde devletin yerel yönetimlerinin bağımsız bir şekilde faaliyet gösterebilmesi adına zorluklar yaşanacağını anımsatarak, bu konuda üst düzey yöneticilerle iş birliği yapacaklarını belirtti. "Hizmetleri yerel belediyeler sağlayan 'kamunun yüzü' olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu...

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir otelde, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek, İBB ve TBB kapsamındaki çalışmalarını anlattı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal